7 εκπληκτικές ιδέες για προσκλητήρια γάμου

7 εκπληκτικές ιδέες για προσκλητήρια γάμου
15/02/2021

Το προσκλητήριο γάμου είναι αυτό που ανακοινώνει σε φίλους και γνωστούς ότι η σχέση σας με τον καλό σας/ καλή σας περνάει πια στην επόμενη φάση και γίνεστε οικογένεια. Όπως, λοιπόν, καταλαβαίνετε, πρέπει αυτή η ανακοίνωση να είναι εντυπωσιακή και να μαγέψει τους καλεσμένους σας από την πρώτη στιγμή. Πώς θα καταφέρετε να το πετύχετε αυτό; Μπορείτε φυσικά, αν σας αρέσει το γράψιμο, να γράψετε ένα υπέροχο κείμενο για προσκλητήριο γάμου, το οποίο θα συγκινήσει τους πάντες, ακόμα και αν είναι γραμμένο σε ένα απλό χαρτί. Από την άλλη, μπορείτε να επιλέξετε πολυτελή υλικά, για να δημιουργήσετε ένα προσκλητήριο που θα ξεχωρίζει με την καλαισθησία του και τον όμορφο σχεδιασμό του. Αν, όμως, ψάχνετε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό που θα καταπλήξει τον παραλήπτη του, τότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες!


Φωτογραφία


Μια πολύ απλή, οικονομική αλλά και πρωτότυπη ιδέα είναι να τυπώσετε σε vintage σκληρό χαρτί μια φωτογραφία σας ως ζευγάρι από κάποια όμορφη στιγμή σας και στο πίσω μέρος να γράψετε όλες τις λεπτομέρειες του γάμου. Έτσι, ακόμα και αν κάποιοι γνωστοί ή μακρινοί συγγενείς δεν έχουν γνωρίσει το έτερον σας ήμισυ, θα αποκτήσουν μαζί του μια οικειότητα πριν το γάμο.


Παζλ


Μια ιδιαίτερη ιδέα για προσκλητήριο γάμου είναι το παζλ, στο οποίο έχετε βάλει το κείμενο και πρέπει ο παραλήπτης του να το φτιάξει, για να το διαβάσει. Το παζλ μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα όμορφο κουτάκι ή πουγκί διακοσμημένο με μια κορδέλα και είστε έτοιμοι!


Μπαλόνι


Το μπαλόνι είναι σίγουρα κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Πάνω του χωράει να ζωγραφιστούν κάποιες βασικές πληροφορίες, όπως η μέρα, η ώρα και το μέρος του γάμου, όμως προσοχή να αγοράσετε μπαλόνια που δεν ξεφουσκώνουν με τον καιρό! Κάποια από αυτά τα μπαλόνια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως διακοσμητικά έπειτα στο γάμο σας.


Πάπυρος


Για ένα προσκλητήριο γάμου με άρωμα περασμένων εποχών, σας προτείνουμε τον πάπυρο. Θα τον τυλίξετε, θα τον δέσετε με μια κορδέλα και αμέσως θα δώσετε έναν τόνο επισημότητας στο όλο θέμα. Για επιπλέον κύρος, μπορείτε αντί να τον τυλίξετε, να τον κλείσετε με βουλοκέρι!


 


Καρτ ποστάλ


Αν κάνετε το γάμο σας σε κάποιο ξεχωριστό μέρος, εκτός της πόλης σας, τότε μπορείτε να διαλέξετε μερικές καρτ ποστάλ από τον προορισμό και να τις μοιράσετε στους καλεσμένους σας μαζί με το κείμενο στο πίσω μέρος. Αυτά τα προσκλητήρια γάμου μπορείτε να τα δώσετε χέρι με χέρι ή να τα στείλετε με το ταχυδρομείο. Τι πιο άμεσο από ένα τέτοιο προσκλητήριο γάμου, για να τους πείτε ότι θα πρέπει να φτιάξουν βαλίτσες;


 


Προσκλητήρια Μαγνήτης


Πολλά προσκλητήρια που λαμβάνουμε καταλήγουν κάπου καταχωνιασμένα με αποτέλεσμα να τηλεφωνούμε σε φίλους και γνωστούς για να ενημερωθούμε για την ώρα και την τοποθεσία του γάμου ή και της δεξίωσης. Μία πρωτότυπη ιδέα είναι τα προσκλητήρια τυπωμένα σε μαγνήτη τα οποία θα μπορούν οι καλεσμένοι σας να τα τοποθετήσουν σε φανερό σημείο, όπως είναι για παράδειγμα το ψυγείο και να μην ψάχνουν τελευταία στιγμή.


 


Ξύλινα Προσκλητήρια


Μπορεί να μην βρισκόμαστε στην παλαιολιθική εποχή για να σφυρηλατούμε σχέδια πάνω σε πέτρα όμως η χάραξη πάνω σε ξύλο αποτελεί μία πρωτότυπη ιδέα για προσκλητήρια γάμου καθώς και πολύ ρομαντική. Τα ξύλινα προσκλητήρια είναι πολύ ωραία επιλογή για τον γάμο σας ειδικά αν έχει ρομαντικό θέμα ή αν γίνεται φθινόπωρο ή ακόμα αν έχει κυρίως θέμα την φύση.


 


Παιδικές φωτογραφίες


Μια τάση στις προσκλήσεις γάμου που έρχεται από το εξωτερικό είναι οι παιδικές φωτογραφίες του ζευγαριού. Μπορείτε στο τέλος του προσκλητηρίου να προσθέσετε και δύο φωτογραφίες σας από όταν ήσασταν παιδιά, για να δώσετε έναν χαρούμενο και ανέμελο τόνο.

προσκλητήριο γάμου ημερολόγιο


Ημερολόγιο


Η σελίδα ενός ημερολογίου με σημειωμένη τη μέρα και το μήνα της τελετής είναι άλλος ένας πρωτότυπος τρόπος να ενημερώσετε όλους πότε παντρεύεστε!